Редактор: e-mail: кадър БНТ 1Първото, което трябва да се изясни за ваксините

...
Редактор: e-mail: кадър БНТ 1Първото, което трябва да се изясни за ваксините
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Аз лично ще се ваксинирам веднага, когато може, в организма не се вкарва нищо живо

Редактор: 

e-mail: 

кадър Българска национална телевизия 1

Първото, което би трябвало да се обясни за имунизациите против COVID-19, е дали са безвредни, тъй като това е главен принцип в медицината. Дали са ефикасни пък ще се разбере сигурно след към две години. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия 1 имунологът акад. доктор Богдан Петрунов.

„ Аз персонално ще се имунизирам незабавно, когато това стане допустимо “, безапелационен беше експертът. Той акцентира, че към момента Европейски Съюз не е одобрил публично нито една ваксина, като това ще стане на 29 декември.

Акад. Петрунов сподели, че лекуващите лекари би трябвало да преценят дали хората с автоимунни болести да се имунизират. Същото се отнася и за хората на имунотерапия, като да вземем за пример тези с трансплантирани органи.

При имунизацията на „ Пфайзер “ не се вкарва нищо живо в тялото на индивида, разяснява той. Петрунов сподели също, че в Китай се създава към този момент четвърта ваксина, а в Русия – втора. За страдание, за тяхното деяние няма никакви научни данни и изявления.

Академикът разяснява, че е бил в Китай и то тъкмо в Ухан. Той е виждал пазара на животни там, по тази причина не се съмнява, че COVID-19 не е изкуствено основан, а става въпрос за прекачване от един на различен биологичен тип.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР